سفارش تبلیغ
صبا ویژن

goshino

صفحه خانگی پارسی یار درباره

مشخصات لپ تاپ های ام اس آی

 

 

کمپانی ام اس آی جزو تازه نفس های بازار لپ تاپ می باشد که به تازگی توانسته بازار را در دست بگیرد. این کمپانی جوان با داشتن سابقه 16 ساله در طراحی و ساخت لپ تاپ توانسته خود را به محبوبیت برساند که ما در این مطلب قصد داریم شما را با مشخصات چند نمونه از بهترین مدل های این برند آشنا کنیم. با ما همراه باشید... .

لپ تاپ ام اس آی مدل GE66 Raider 10SFS (گیمینگ)

 

 

لپ‌تاپ ام‌اس‌آی GE66 Raider 10SFS بدنه‌ای به رنگ خاکستری و نقره‌ای مات دارد. در اطراف بدنه خطوط شکسته متعددی دیده می‌شود که مد این روزهای لپ‌تاپ‌های گیمینگ است. در فریم جلویی لپ‌تاپ یک پنل پلاستیکی قرار گرفته که تعدادی LED را در خود جای داده. این LEDها به طور کامل و حتی تک به تک قابل شخصی سازی هستند و این اختیار را دارید تا با رنگ دلخواه و با ریتم مورد علاقه خود تنظیمشان کنید تا روشن و خاموش شوند یا تغییر رنگ دهند. البته اگر از به نظرتان نور ال‌ای‌دی‌ها حواستان را پرت می‌‌کند می‌توانید آنها را به طور کامل خاموش کنید.

با باز کردن نمایشگر اولین موضوعی که توجه‌تان را به خود معطوف می‌کند، فونت عجیب و غریب کلیدهای کیبورد است که ظاهری خشن و جذاب به کیبورد داده. با این حال شاید عادت کردن به ظاهر فونت‌ها مدتی طول بکشد. اما مهمترین ویژگی این بخش جنس فلزی قاب داخلی است که رنگ خاکستری تیره‌تر دارد و بسیار با کیفیت و زیبا به نظر می‌رسد. این بخش همچنین تا فریم دو طرف چپ و راست لپ‌تاپ هم ادامه پیدا کرده است. اما سایر بخش‌‌های لپ‌تاپ از جمله قاب بیرونی و داخلی نمایشگر، فریم جلویی و پشتی و نیز زیر لپ‌تاپ کاملا پلاستیکی هستند. در کل بدنه لپ‌تاپ مقاوم به نظر می‌رسد و شاید تنها نقطه ضعف آن سوراخ‌های ورود هوا در زیر لپ‌تاپ باشد که کمی ظریف و شکننده هستند.

نمایشگر از دو طرف چپ و راست حاشیه نسبتا باریکی دارد. حاشیه بالایی هم که دوربین سلفی را در خودش جای داده نه خیلی پهن است و نه خیلی باریک. اما حاشیه پایینی که میزبان لوگوی براق MSI است پهنای زیادی دارد.

چهار خروجی‌های هوای در گوشه‌های بالای لپ‌تاپ قرار گرفته‌اند و در لبه سمت چپ، پورت 3.5 میلی‌متری در کنار USB-C 3.2 Gen 2×2، قفل کنسینگتون و USB-A 3.1 Gen 2 دیده می‌شوند. این درگاه USB-C که در این لبه قرار گرفته امکان دستیابی به سرعت تا 20 گیگابیت بر ثانیه را دارد و به نوعی سریع‌ترین درگاه USB لپ‌تاپ به شمار می‌رود.

پورت‌های عمدتا کم مصرف‌تر LAN، مینی دیسپلی پورت و نیز HDMI هم در لبه پشتی هستند. این قسمت همچنین میزبان یک پورت USB-C 3.1 Gen 2 (با پشتیبانی از دیسپلی پورت) و پورت شارژر است. فریم سمت راست نسبتا خلوت‌تر است و دو پورت USB 3.2 Gen 1 در کنار یک درگاه کارت حافظه اس‌دی را شامل می‌شود.

در مجموع تمامی پورت‌های اطراف لپ‌تاپ فاصله خوبی از هم دارند و تقریبا هیچ کدام مزاحمتی برای دستگاه‌های متصل به دیگر پورت‌ها ایجاد نمی‌کنند. اما تنها مشکل این پورت‌ها، شکل پورت شارژ دستگاه است و تا زمانی که به محل اتصال آن عادت نکنید ممکن است به اشتباه کابل شارژ را وارد پورت شبکه پشت لپ‌تاپ کنید. تنها پورتی هم که کمبودش برای برخی از کاربران احساس می‌شود،‌ تاندربولت است.

لپ‌تاپ گیمینگ ام‌اس‌آی نمایشگر 15.6 اینچی با رزولوشن FHD با پنل IPS-Level دارد. نرخ رفرش نمایشگر 300 هرتز است که در این رده قیمتی در کمتر دستگاهی پیدا می‌شود. البته ام‌اس‌آی اشاره‌ای به زمان پاسخ‌دهی آن نکرده اما برخی منابع به زمان 3 میلی‌ثانیه اشاره کرده‌اند. شاید برایتان سوال باشد که پنل IPS-Level چه تفاوتی با نمایشگرهای IPS دارد. آن طور که وبسایت تامزهاردور می‌گوید این نمایشگرها از تکنولوژی IPS بهره می‌برند، اما از آنجایی که نام «IPS» توسط LG ابداع شده، دیگر شرکت‌هایی که پنل‌های IPS را تولید می‌کنند معمولا از نام‌های دیگری از جمله IPS-Level استفاده می‌کنند.

نمایشگر، کیفیت بسیار خوبی دارد و رنگ‌ها را با دقت بسیار خوبی نمایش می‌دهد. زاویه دید هم بسیار خوب است و در زوایای باز، کنتراست کاهش محسوسی ندارد. همان طور که انتظار می‌رود روکش نمایشگر مات است و به همین دلیل بازتاب آزار دهنده‌ای در آن به چشم نمی‌خورد. روشنایی نمایشگر هم کافی است اما در محیط‌های روشن برای مشاهده آن کمی به زحمت می‌افتید.

برای نمایشگر امکان انتخاب‌ پروفایل‌های رنگ مختلف وجود دارد. به این منظور باید از بخش True Color در برنامه دراگون سنتر، پروفایل‌های رنگ مورد نظر خود برای گیم، استفاده‌های اداری، فضای رنگ sRGB، کاهش نور آبی و تماشای فیلم را انتخاب کنید. با انتخاب هر یک از این گزینه‌ها همچنین تنظیمات متنوع دیگری از جمله روشنایی و دمای رنگ در دسترس‌تان است. دقت رنگ این نمایشگر بسیار خوب است و می‌تواند حدود 92 درصد فضای رنگی استانداردsRGB و 72 درصد فضای رنگی وسیع AdobeRGB را پوشش دهد.

خروجی‌های تصویر ام‌اس‌آی GE66 Raider شامل یک مینی دیسپلی پورت، یک پورت USB-C 3.1 Gen 2 با پشتیبانی از دیسپلی پورت و یک HDMI 2.0 با پشتیبانی از رزولوشن 4K با نرخ 60 هرتز است. همان طور که گفتیم همه این خروجی‌ها در قاب پشتی لپ‌تاپ قرار گرفته‌اند.

ام‌اس‌ای Ge66 Raider از نظر سخت‌افزار یک لپ‌تاپ قدرتمند به حساب می‌آید و می‌تواند از پس اجرای وظایف سنگین به خوبی بر آید. پردازنده اینتل Core i7 10875H از جدیدترین‌های نسل کامت‌لیک است که به 8 هسته پردازشی قدرتمند مجهز شده. سرعت پایه این پردازنده 2.3 گیگاهرتز است اما توانایی دستیابی به سرعت توربو 5.1 گیگاهرتز روی یک هسته را دارد. کارت گرافیک انویدیا جی‌فورس RTX 2070 Super با 8 گیگابایت حافظه گرافیکی GDDR6 و 16 گیگابایت حافظه رم DDR4 این ترکیب را برای اجرای هر وظیفه سنگینی کامل می‌کند. ولی اگر با این ترکیب سخت‌افزار رم 32 گیگابایتی با دستگاه همراه می‌شد، شاهد تعادل بهتری در سخت‌افزارها بودیم. در مدل مورد بررسی هر دو اسلات رم با ماژول‌های 8 گیگابایتی اشغال شده است و اگر قصد ارتقا تا 64 گیگابایت را داشته باشید باید حداقل یکی از رم‌ها را کنار بگذارید.

اس‌اس‌دی NVMe PCIe دستگاه، وسترن دیجیتال WDC PC SN730 با ظرفیت یک ترابایت است. برای تست کارایی اس‌اس‌دی مثل همیشه به سراغ بنچمارک‌های کریستال دیسک مارک و AS SSD رفتیم.

سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی اطلاعات به بیش از 3.1 گیگابایت بر ثانیه می‌رسد که تقریبا مطابق با گفته وسترن دیجیتال است. هر چند در عمل این سرعت از مقدار گفته شده کمتر اندازه‌گیری شد. با این حال بنچمارک‌ها و تجربه ما نشان از یکی از سریع‌ترین اس‌اس‌دی‌های بازار در این رده دارد.

اگر تصور می‌کنید یک ترابایت حافظه داخلی برای‌تان کفایت نمی‌کند، جایی برای نگرانی نیست چرا که ام‌اس‌آی GE66 Raider از یک پورت دیگر M.2 PICe با اندازه 2280 هم بهره می‌برد و به سادگی می‌توانید یک SSD دیگر به لپ‌تاپ اضافه کنید.

برای تست بعدی یعنی سنجش توان پردازنده در رندرگیری از Cinebench R20 و نیز نسخه جدیدتر R23 استفاده کردیم. باید اشاره کنم که نتایج این دو نسخه قابل مقایسه با هم نیست. در ادامه نتایج به دست آمده در تست‌های تک هسته‌ای و چند هسته‌ای نسخه‌های R20 و R23 را می‌توانید مشاهده کنید.

لپ تاپ ام اس آی مدل GS66 Stealth

 

اولین موضوع درباره این لپ تاپ، عملکرد آن در امور گیمینگ است. در واقع این شرکت در طراحی GS66 Stealth تمام تمرکز خود را روی ارائه یک تجربه قابل قبول در رزولوشن کواد اچ‌دی معطوف کرده است. با توجه به محصولات دیگری که در این چند وقت گذشته از قدرت کارت‌های گرافیک خانواده RTX 30 برای نمایش قدرت‌شان استفاده کرده‌اند، می‌توان گفت که انویدیا محصولی کاملاً مناسب را برای مصارف گیمینگ و حتی اجرای بازی‌ها روی این رزولوشن باورنکردنی مهیا کرده است.

در حقیقت کارت‌های گرافیک این سری حتی از انتظارات ما نیز فراتر رفته و در دنیای دیگری سیر می‌کنند. ریزر بلید 15 بیس و ایسوس ROG زفیروس G15 از جمله لپ تاپ‌هایی هستند که در این زمینه می‌توان به عملکردشان اشاره کرد.


اگرچه پردازنده این مدل از لپ‌تاپ چشم‌نواز ام اس آی این بار اندکی ضعیف‌تر به نظر می‌رسد ولی این موضوع احتمالاً به سادگی با چند فریم بیشتری که RTX 3080 در ارائه آن استاد است، به چشم نیاید. البته بسیاری از بازی‌بازان که به دنبال انجام‌ خرید‌هایی اقتصادی‌تر هستند، حتی به کارایی ضعیف‌تر از این نیز راضی می‌شوند.

ام اس آی برای چنین دسته‌‌ای، پیکربندی‌های ضعیف‌تری را ارائه کرده است که البته در آن‌ها خبری از نمایشگر کواد اچ‌دی نیست. با توجه به این که رقبا از جمله ایسوس و ریزر حتی در محصولات اقتصادی خود نیز از نمایشگرهای کواد اچ‌دی استفاده می‌کنند، باید اندکی از سیاست‌های ام اس آی شاکی بود. از سوی دیگر عملکرد و کارایی لپ تاپ شرکت‌های مذکور چندان با این مدل تفاوت ندارد.


به ادامه مشخصات بازگردیم. اگر تا به این‌جا پردازنده را کنار بگذاریم، ام اس آی عملکرد خوبی در ارتقای GS66 Stealth داشته است. لپ تاپ مذکور به وای‌فای 6E و بلوتوث 5.2 مجهز شده است. همچنین شاهد پشتیبانی از درگاه HDMI 2.0 نیز هستیم که متاسفانه قادر به انتقال تصاویری با نرخ فریم 120 هرتز نیست.

این درگاه نهایتاً می‌تواند تصاویری با رزولوشن 4کی (4K) را با نرخ فریم 60 منتقل کند. برخی از مدل‌های این سری از نرخ فریم مذکور پشتیبانی می‌کنند و اگر کاربر یکی از این دستگاه‌ها را مانیتورهایی با توان بیشتر متصل کند، می‌تواند از قدرت سخت‌افزار نهایت استفاده را به‌جا بیاورد.

عملکرد کلی این لپ تاپ خارج از بحث‌های گیمینگ، مانند مدل سال گذشته سریع و قابل قبول است. حتی با باز کردن تعداد بسیار زیادی از زبانه‌های در مرورگر اج (Edge) و اجرای اپلیکیشن اسپاتیفای، تغییری در پاسخگویی دستگاه رخ نمی‌دهد. باتری قادر است که 3 ساعت شارژدهی را ارائه کند. هنگام استفاده عادی و زمانی که اپلیکیشن‌های سبکی در حال اجرا هستند، عملکرد سیستم تغییر کرده و این مقدار اندکی افزایش پیدا می‌کند. این مقدار شارژدهی در مقایسه با شارژدهی 5 ساعته مدل سال گذشته مسلماً‌ کمتر است اما باید توجه داشت که مدل امسال از یک نمایشگر کواد اچ‌دی بهره می‌برد.

اما سوال اصلی این است که انتظار برای آخرین کارت گرافیک انویدیا، برای سازگاری با یک نمایشگر کواد اچ‌دی ارزشش را داشت؟ در واقع همان‌طور که می‌توان در رابطه با نسخه رومیزی RTX 3080 عنوان کرد، این‌جا هم به صراحت باید گفت که بله؛ این کارت گرافیک یک جهش عظیم نسبت به سری RTX 2080 به شمار می‌رود.

سری جدید کارت گرافیک‌های انویدیا در حال حاضر تنها محصولات این شرکت هستند که تجربه گیمینگ با نمایشگرهای کواد اچ‌دی را ممکن می‌کنند، بنابراین شاد مقایسه آن اندکی سخت باشد و از طرفی ما قادر به مقایسه آن‌ها با نسل پیش نیستیم. با تمام این اوصاف، بازی‌ها اکنون بهتر به نظر می‌رسند و هیچ‌کس این مورد را انکام نمی‌کند.

کارت گرافیک مذکور که دارای 16 گیگابایت حافظه ویدیویی است، می‌تواند برخی از سنگین‌ترین عناوین بازار بازی‌های ویدیویی را حتی بیشتر از 60 فریم بر ثانیه اجرا کند. بررسی‌ها نشان دادند که این شرایط حتی هنگام فعال بودن ری‌تریسینگ و تنظیم تنظیمات گرافیکی روی بالاترین گزینه‌ها هم رخ می‌دهد. مطمئناً این موضوع یک موفقیت بزرگ و دستاوردی شگفت‌انگیز است.

همچنین اگر شما از آن دست افرادی نیستید که جدیدترین بازی‌های بازار را تجربه کنید، این نمایشگر حیرت‌انگیز تا مدت‌ها شما را راضی نگه خواهد داشت. ام اس آی از یک نمایشگر آی‌پی‌اس چشم‌نواز بهره برده است که حقیقتاً از انتظارات ما فراتر رفته است. نمایشگر یاد شده زاویه دید و کنتراست خوبی دارد و خروجی تصویر آن به لطف ویژگی G-Sync بهتر هم به نظر می‌رسد.

در این بررسی، بازی‌های Horizon: Zero Dawn، Cyberpunk 2077، Death Stranding، Shadow of Tomb Raider و Control روی GS66 Stealth اجرا شده‌اند. هنگام اجرای آن‌ها اغلب تنظیمات گرافیکی در بهترین حالت قرار داشته‌اند و فناوری‌های ری‌تریسینگ و DLSS هم برای استفاده از نهایت توان کارت گرافیک فعال بوده‌اند.

بازی‌های Cyberpunk 2077، Death Stranding و Control از جمله عناوین این فهرست هستند که دارای یک سیستم درونی بنچ‌مارک نبودند. بنابراین این آثار به وسیله ابزار شخص ثالث مورد بررسی قرار گرفتند. بقیه بازی‌های این فهرست چنین چیزی را شامل می‌شدند و ما چندان در این‌باره به دردسر نیفتادیم.

بیشتر بخوانید:

راهنمای خرید لپ تاپ لنوو

کدام لپ تاپ اپل را بخریم؟

معرفی محبوب ترین لپ تاپ های مایکروسافت

جایگاه لپ تاپ های اچ پی در بازار

بهترین انتخاب برای لپ تاپ های msi

معرفی پر طرفدار ترین مک بوک های بازار

 

 

لپ تاپ ام اس آی مدل GT76 Titan

 

 

لپ تاپ MSI GT76 Titan دارای نمایشگر IPS 17.3 اینچی 4K با تراکم پیکسلی 255ppi می‌باشد که برای گیمینگ ایده‌آل محسوب می‌شود. این نمایشگر بدلیل بهره‌گیری از پنل 4K برای تجربه بازی‌های تک نفره بسیار مناسب است، اما با توجه به نرخ تازه‌سازی 60 هرتزی و فقدان تکنولوژی syncing به اندازه کافی برای تجربه بازی‌های آنلاین سریع نیست.

میزان روشنایی این پنل به 407 نیت می‌رسد که قابل توجه بوده و برای استفاده در فضای باز نیز کافی است. همچنین میزان رنگ مشکی 0.35 نیت باعث می‌شود عمق رنگ مشکی در تصاویر زیاد باشد. این ارقام با نسبت کنتراست 1163:1 ترکیب می‌شوند و در نتیجه تصاویر کاملا واقعی و درخشان بنظر می‌رسند. همچنین دمای رنگ 6672K، میزان Delta E 3.33 و پوشش 99.8% از طیف رنگ‌های sRGB همگی به تولید رنگ‌های گرم و پرنشاط کمک می‌کنند.

به‌طور کلی نمایشگر لپ تاپ MSI GT76 با کیفیت بوده و با بهره‌گیری از پنل 4K مناسب گیمینگ است، اما بدلیل نرخ تازه‌سازی پایین شاید بیشتر مناسب بازی‌های تک نفره باشد.

کیفیت بلندگوها متوسط است، به این دلیل که از باس، تریبل و حجم خوبی برخوردارند، اما در جزئیات کمی ضعیف عمل می‌کنند. بدین ترتیب برای استفاده روزانه مناسب هستند، اما برای تجربه گیمینگ حرفه‌ای پیشنهاد می‌شود از هدست استفاده کنید.

تعجب آور نیست که این غول MSI یعنی لپ تاپ MSI GT76 Titan از قطعات کامپیوتر‌های رومیزی استفاده می‌کند. به عنوان مثال، نسخه دسکتاپ کارت گرافیک Nvidia دارای 2944 جریان پردازشی و 8 گیگابایت حافظه است که در این لپ تاپ از آن استفاده شده است. البته MSI کار را به همین‌جا ختم نکرده و گرافیک GeForce RTX 2080 را اورکلاک کرده است تا خیال شما را از قدرت گرافیکی فوق العاده آن راحت کند.

پردازنده Intel Core i9-9900K قطعه دیگری است که در کامپیوترهای دسکتاپ از آن استفاده می‌شود و تابحال شاهد بکارگیری آن در یک لپ تاپ نبوده‌ایم. این پردازنده دارای هشت هسته بوده، سرعت پایه آن 3.6 گیگاهرتز است و در صورت لزوم به سرعت 5 گیگاهرتز نیز می‌رسد.

علاوه بر این‌ها، 64 گیگابایت رم DDR4، دو عدد SSD 512 گیگابایتی ساخت شرکت سامسونگ از نوع RAID و یک ترابایت حافظه هارد، قدرت پردازشی لپ تاپ GT76 Titan را تکمیل می‌کنند. همچنین درگاه اترنت با پشتیبانی تا سرعت 2.5 گیگابایت بر ثانیه و وای‌فای دوبانده با استاندارد 802.11ax اتصال شما را به اینترنت برقرار می‌کنند. برای اطلاع از قیمت لپ تاپ ام اس آی کلیک کنید.